1. Uz sākumu
  2. PAR GO3
  3. Izmaiņas TV kanālu valodu pieejamībā

Izmaiņas TV kanālu valodu pieejamībā

Kāpēc tiks piemērotas izmaiņas?
Izmaiņas pamatotas ar Latvijas Republikas likumdevēja lēmumu un grozījumiem Latvijas Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma 19. panta 131. punktā.
No kura brīža izmaiņas izmaiņas stāsies spēkā?
Izmaiņas stāsies spēkā 01.05.2023.
Uz kādu teritoriju šīs izmaiņas attiecas?
Uz Latviju. TV programmu izplatīšana Igaunijā un Lietuvā netiks ietekmēta.
Kurus kanālus šīs izmaiņas skars?
Paredzams, ka izmaiņas skars šādus televīzijas kanālus, kas pieejami Go3: Viasat Kino (bijušais TV 1000 East), Viasat Kino Action (bijušais TV 1000 Action), National Geographic, Viasat Explore, Viasat History, FOX, FOX Life , Epic Drama, Viasat Nature, History Channel, Discovery, Investigation Discovery, Travel Channel, TLC, Animal Planet, HGTV.

Paredzams, ka izmaiņas skars šādus televīzijas kanālus, kas pieejami Bites Home3 televīzijā: Viasat Kino (bijušais TV 1000 East), Viasat Kino Action (bijušais TV 1000 Action), National Geographic, FOX, FOX Life, Viasat History, Viasat Nature , Viasat Explore, Epic Drama, Discovery, TLC.
Vai valodu celiņi, kas nav kādas ES dalībvalsts oficiālajā valodā, tiks noņemti tikai no Go3/Home3 un joprojām būs pieejami pie citiem TV programmu pakalpojumu izplatītājiem/operatoriem Latvijā?
Nē. Latvijas Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma prasības ir vienlīdz attiecināmas uz visiem TV programmu pakalpojumu izplatītājiem/operatoriem, kuri ir reģistrēti un darbojas Latvijā legāli.
Vai un kad skartajiem kanāliem būs latviešu valodas celiņš?
Lēmums par to, vai pievienot latviešu valodas celiņu, ir tikai televīzijas kanāla īpašnieka, nevis Go3 lēmums. Go3 regulāri sazinās ar visiem televīzijas kanālu īpašniekiem un dara visu iespējamo, lai nodrošinātu saviem klientiem vislabāko skatīšanās pieredzi. Ja kāds no televīzijas kanāliem sāks piedāvāt papildu ierakstus latviešu valodā, mēs darīsim visu iespējamo, lai tie pēc iespējas ātrāk būtu pieejami visiem mūsu klientiem Latvijā.
Vai ietekmētajiem kanāliem būs latviešu subtitri?
Daudziem kanāliem jau ir subtitri latviešu valodā, un tie būs pieejami arī pēc 01.05.2023. Lūdzu, skatiet pilnu ietekmēto kanālu sarakstu ar subtitriem:

Viasat Kino
Viasat Kino Action
National Geographic LV
Viasat Explore
Viasat History
FOX LV
Epic Drama
Viasat Nature
FOX Life
Discovery
Vai un kad ietekmētajos TV kanālos tiks atgriezti skaņu celiņi citās valodās (tostarp, bet ne tikai krievu un ukraiņu valodā)?
Saskaņā ar Latvijas Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma 19. panta 131. punktu TV kanālam var būt celiņš ārpus ES valodas, ja tas vienlaikus piedāvā arī latviešu valodas celiņu. Tāpēc ārpus ES valodu celiņi tiks atgriezti, ja un kad televīzijas kanālu īpašniekiem būs pieejams latviešu valodas celiņš šiem kanāliem.
Vai es varu redzēt ietekmētos kanālus ar celiņu ārpus ES valodas, ja ceļoju/dzīvoju ārpus Latvijas?
Ņemiet vērā, ka Pakalpojums ir pieejams reģionā, kurā dzīvojat (Latvijā), kā arī pagaidu ceļojuma laikā ES un EEZ valstīs. Jūs varat izmantot Pakalpojumu, īslaicīgi ceļojot pa ES vai EEZ valstīm. Tomēr mēs nevaram garantēt to pakalpojumu kvalitāti, kas ir atkarīgi no trešo pušu pakalpojumu sniedzējiem (piemēram, interneta pakalpojumu sniedzējiem utt.). Lai iegūtu papildinformāciju, lūdzu, skatiet Go3 vispārīgo noteikumu un nosacījumu sadaļu Satura pārnesamība. Satura pārnesamības lietošanas laikā saskaņā ar Go3 vispārīgajiem noteikumiem un nosacījumiem, TV kanālu valodas un to valodu celiņi paliks tādi paši kā Latvijā.
Vai man kaut kas jādara, lai izmaiņas tiktu piemērotas?
Nē. Izmaiņas tiks piemērotas automātiski.
Vai valodu izmaiņas attiecas arī uz filmām, seriāliem un šoviem (video pēc pieprasījuma)?
Izmaiņas ietekmē tikai TV kanālus, tās neietekmē citu saturu, kas pieejams jūsu Go3 katalogā. Video kataloga saturs paliek tajās valodās, ko nodrošina satura īpašnieki.
Vai ir iespējams piemaksāt, lai iegūtu skaņu celiņu kādā no noņemtajām valodām?
Nē, noņemtās valodas nebūs pieejamas par papildu samaksu. Tās tiks atgrieztas klienta TV pamatplānā bez papildu maksas, ja kanāla īpašnieks pievienos celiņu latviešu valodā.
Vai mana abonētā plāna cena mainīsies?
Nē, jūsu TV plāna cena paliek nemainīga.
Kādēļ ir pieejami TV kanāli tikai krievu valodā?
Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likums pieļauj turpināt tādu TV kanālu retranslāciju, kas ir valodā, kas nav Eiropas Savienības valoda, ja šāda valoda ir TV kanāla pamatvaloda, nevis valodas celiņš. Krievu valoda ir vairāku TV kanālu pamatvaloda; šie TV kanāli paliek nemainīgi un joprojām ir pieejami krievu valodā.

Ja esat atraduši gramatisku kļūdu, lūdzu sazinieties ar mums spiežot Ctrl+Enter.

Vai informācija bija noderīga?

Saistītā informācija

Vajadzīga palīdzība?
Vai nevari atrast nepieciešamo atbildi? Sazinies ar mums!
Kontakti

Gramatisko kļūdu informācija

Sekojoš teksts tiks nosūtīts kļūdu labošanai: